Hur Åker Man Till Gröna Lund?

Hur Åker Man Till Gröna Lund
Åka till Gröna lund med tunnelbana –

 1. Ta dig till T-centralen.
 2. Ta tunnelbanan till Ropsten på den röda linjen.
 3. Gå av vid Karlaplan och gå upp mot Karlaplan, det är 2 stationer.
 4. Fortsätt Narvavägen ner och förbi Djurgårdsbron om du vill promenera till Grönan.

Visa hela svaret

Hur tar man sig enklast till Gröna Lund?

Med buss 67 från Karlaplan eller spårvagn nr 7 från T-Centralen kommer du ända fram till Gröna Lund. Ett tips för att komma in smidigare i entrén är att gå av vid hållplats Skansen, hållplatsen efter Liljevalchs/ Gröna Lund. Det går också bra att ta T-banans röda linje till Karlaplan och promenera därifrån.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att åka båt till Gröna Lund?

En enkelbiljett kostar 57-173 kronor i kategorin vuxen och 39-114 kronor i kategorin pensionär, student och ungdom, beroende på hur långt du reser. Du hittar alla priser längst ner på den här sidan. Priset för din specifika resa ser du när du gör en resesökning.
Visa hela svaret

Varifrån går färjan till Gröna Lund?

Djurgårdsfärjan – sjövägen till Djurgården – Djurgårdsfärjan går mellan Räntmästartrappan vid Slussen, Allmänna gränd/Gröna Lund på Djurgården och Skeppsholmen. Med den kommer du lätt till västra delen av Djurgården med fina promenadstråk längs vattnet, många museer, attraktioner och matställen. Färjan ingår i SL-trafiken zon A och samtliga SL-biljetter gäller. Djurgårdens Färjetrafik
Visa hela svaret

Kan man bara köpa entre till Gröna Lund?

Ändrad den: Fre, 14 Okt, 2022 at 1:10 E.M. Om du ska besöka oss en ordinarie dag så behöver du boka en Ticket To Ride som inkluderar såväl entré som fria åk i våra attraktioner. Det går tyvärr inte att lösa enbart en entrébiljett. Vi har sedan förra året slopat åkbandet och istället har alla gäster i parken tillgång till våra attraktioner.

Vi har därutöver begränsat antal gäster som kan vara i parken samtidigt, därmed kan vi erbjuda en bättre gästupplevelse för såväl er som vill åka attraktioner som er som bara vill strosa runt i våra härliga miljöer. Om du istället vill se en konsert eller besöka en danskväll så rekommenderar vi Grönan Live-passet som ger fri entré till över 50 konserter och danskvällar för endast 395 kr.

Förboka din Ticket to Ride här Köp ditt Grönan Live-pass här
Visa hela svaret

Hur lång behöver man vara för att åka allt i Gröna Lund?

Åldern 10-15 år – Är man över 140 cm så får man åka alla attraktioner. Och är man 10 år så får man också besöka Spökhuset. Det kostar 35 kronor och kan upplevas irriterande om man nu köpt åkband och tycker att det bör ingå. Men nu blir det dessbättre inget spring in och ut i Spökhuset, det skulle förta spänningen.

För en skrämmande upplevelse är det. Man går in i huset och vandrar längs mörka gångar och i knarriga trappor som kan brista. Och när man minst anar dyker ett livs levande spöke upp. Det är välgjort både vad gäller inredningen och välspelat av välsminkade skådespelare. Och något helt annat än Blå tåget, som är läskigt på ett mer komiskt sätt.

I Spökhuset kommer ni garanterat att hålla ihop som familj. Hand i hand, tätt, tätt, är det bäst att möta fasorna. Efter halva spökhuset kan man gå ut och pusta på balkongen för att sen fortsätta genom resten av huset. För tuffa tonåringar som behöver ännu mer spänning finns Gröna Lunds värsta åk – Extreme, där man kastas fram och tillbaka, upp och ner, höger, vänster och runt, runt.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Blommar Liljekonvaljer I Stockholm?

Hur ofta går båten till Gröna Lund?

Tidtabell Djurgårdsfärjan – Djurgårdsfärjans tidtabeller varierar med årstiderna och under vår, höst och vintern går båtarna lite mer sällan än under sommaren. Vintertidtabellen för Djurgårdsfärjan gäller mellan 28 september till 25 april. Under den här perioden går Djurgårdsfärjan kl 07-19 går med ca 20 minuters mellanrum.

På Julafton sker sista turen kl 16.00. Under vintern går alla turer via Skeppsholmen om du ber om detta. Vill du åka till Skeppsholmen från Slussen alternativ Gröna Lund ska du säga till personalen på båten när du kliver på. Om du istället befinner dig på Skeppsholmen och vill att båten ska komma in till hamnen trycker du på knappen som finns där båten stannar.

Då kommer nästa Djurgårdsfärja stanna vid Skeppsholmen. Aktuell tidtabell för Djurgårdsfärjan
Visa hela svaret

Hur ofta går färjan till Djurgården?

Djurgårdsfärjan i Gamla Stan i Stockholm Första Djurgårdsfärjan går från Gamla Stan kl 06:40 på morgonen (vardagar) och sista färjan går kl.24:00 (vardagar). Under högsäsong går den var 15:e minut 09:00 – 21:00 och därefter var 20:e minut. Båtarna går mellan Gamla Stan och Djurgården via Skeppsholmen.
Visa hela svaret

Hur ofta går båten till Djurgården?

2022-06-07 PRESSMEDDELANDE – Djurgårdsfärjan fyller 125 år Att åka båt mellan Stockholms stadsdelar har en lång historia. Redan på 1600-talet fanns en form av kollektivtrafik för roddbåtar. Den 12 juni firar vi att SL:s linje 82, Djurgårdsfärjan, fyller 125 år! Våren 1897 invigdes Stockholmsutställningen på Djurgården och sex nya färjor transporterade besökare till och från utställningen.

 • Det blev starten på Djurgårdsfärjans färjelinje mellan Slussen och Djurgården.
 • Jag är väldigt stolt och glad över att vara med och driva en båtlinje som legat stockholmarna och stadens besökare varmt om hjärtat i hela 125 år, säger Oscar Carheden, VD på Djurgårdens Färjetrafik AB som driver trafiken på uppdrag av SL.

Djurgårdsfärjan är en viktig del av Stockholms historia och nutid.” Under jubileumsdagen den 12 juni kommer, förutom de ordinarie färjorna, även den pigga 125-åringen Djurgården 4 att trafikera sträckan Slussen och Allmänna gränd på Djurgården. Alla som vill är varmt välkomna ombord på en färd med denna historiska färja.

 1. Djurgården 4 kommer att gå ungefär var 20:e minut från Slussen respektive Allmänna gränd.
 2. Observera att Djurgården 4 inte stannar vid Skeppsholmen.) Ordinarie SL-biljett gäller får resan.
 3. För att bevara och sprida kunskap om denna unika historiska trafik har vi tillsammans med SL tagit fram en jubileumsfolder som berättar om Djurgårdens historia och om dagens hållbarhetsarbete, berättar Oscar Carheden.

Det känns viktigt för Stockholms historia att kunskapen om denna unika och omtyckta färjelinje bevaras och sprids! Jubileumsfoldern finns att hämta gratis i biljetterminalerna vid Slussen och Allmänna gränd fr om 12 juni och så långt lagret räcker PRESSMEDDELANDE – Stromma/Serco får förnyat uppdrag för Djurgårdsfärjorna Strömma Turism & Sjöfart AB och Serco, (internationell leverantör av tjänster till offentlig sektor), får förnyat förtroende att driva Djurgårdsfärjorna i Stockholm.

 1. Trafiken bedrivs av det samägda företaget Djurgårdens Färjetrafik AB och gäller i 6 år.
 2. Djurgårdsfärjorna transporterar varje år över två miljoner passagerare i Stockholm.
 3. Färjorna är viktiga för såväl Stockholms turistnäring som kollektivtrafiken och går mellan Slussen, Skeppsholmen och Djurgården.
 4. Vi är självklart glada över att ha fått förnyat förtroende från Region Stockholm att driva Djurgårdsfärjorna.
You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Det Att Flyga Stockholm Göteborg?

Vi kommer fortsätta att ge bästa möjliga service till både stockholmare och turister, säger Patric Sjöberg, VD Strömma Turism & Sjöfart AB. Patric Sjöberg förklarar vidare att framgången med samarbetet mellan Serco och Strömma Turism & Sjöfart ligger i att företagen kommer från två olika branscher med erfarenheter som kompletterar varandra och stärker slutresultatet.

 1. John Whitehurst, VD på Serco Transport, UK and Europe, utvecklar: -Serco är ett internationellt företag med bred kunskap inom offentlig sektor och trafikupphandlingar och Strömma Turism & Sjöfart AB har lokalkännedom och kunskap om service och att sätta kundens behov i centrum.
 2. Vi hoppas att detta fruktbara partnerskap kan leda till fler trafikavtal i framtiden.

Strömma Turism och Sjöfart AB och Serco vann 2013 upphandlingen för driften av Djurgårdsfärjorna i Stockholm. Trafiken har sedan dess bedrivits genom det gemensamt ägda bolaget Djurgårdens Färjetrafik AB. Trafiken inom det nya avtalet träder i kraft 2022-03-01.2020-05-29: Sommartidtabell från 1 juni och tips för att undvika trängsel På måndag den 1 juni går Djurgårdsfärjan över till sommartidtabell.

Avgångar var 10:e minut dagtid för att minska risken för trängsel ombord Trafik fram till kl 2400 alla dagar

Sök din resa via sl.se eller SL-appen för exakta avgångstider. Vi påminner också våra resenärer om att hålla avstånd, både på terminalerna och ombord, för att minska risken för smittspridning i dessa tider. Tips: Störst risk för trängsel ombord och på terminalerna är det under följande tider:

Lördagar och söndagar, särskilt vid vackert väder Mellan kl 10-12 i riktning Slussen -> Djurgården Mellan kl 15-18 i riktning Djurgården -> Slussen

Har du möjlighet att resa på andra tider så bidrar du till minskad smittspridning och får själv en luftigare resa.2020-04-23: Ny tidtabell På lördag den 25 april blir det ny tidtabell på Djurgårdsfärjan, SL pendelbåtslinje 82. Tidtabellen gäller fram till den 31 maj och innehåller följande förändringar jämfört med vintertidtabell:

Trafik fram till 2100 vardagar Trafik fram till 2400 på helger Utökad trafiktäthet på helger med avgångar var 10:e minut Alla turer går Slussen – Djurgården – Skeppsholmen – Slussen. Det innebär att resande till Djurgården från Skeppsholmen medföljer via Slussen och resande till Skeppsholmen från Slussen medföljer via Djurgården.

Se också https://sl.se/sv/info/nyheter/ny-rutt-for-djurgardsfarjan/?date=true, Sök din resa via sl.se eller SL-appen för exakta avgångstider.2020-03-26: Skeppsholmens brygga inställd v14 Pga arbeten på kajen är Djurgårdsfärjans trafik till Skeppsholmen inställd mellan 30/3 – 3/4,

 1. Trafiken mellan Slussen och Djurgården påverkas inte av detta utan den går precis som vanligt, hela veckan.2020-03-17: Uppdatering ang.
 2. Coronaviruset.
 3. Tack för att du är försiktig! Vår personal ombord på färjorna gör sitt bästa för att minska smittspridning, bl a genom att regelbundet desinficera dörrhandtag och ledstänger.

Du som reser kan också bidra till minskad smittspridning! Det här gäller på Djurgårdsfärjan och inom övriga SL-trafiken:

Res när du är frisk och symtomfri, stanna hemma när du är sjuk Sprid ut er ombord, håll avstånd till andra resenärer Tvätta händerna ofta

När vi hjälps åt minskar vi risken för smittspridning. För alla som reser och för alla som jobbar i trafiken.2020-03-09: Guldbron – Passa på att ta Djurgårdsfärjan när den kommer till stan! Slussens nya huvudbro som mäter 140 x 45 meter och väger 3400 ton kommer till Stockholm på onsdag runt 1300.

Den fraktas på fartyget Zhen Hua 33 som kommer att förtöja vid kryssningsbojarna i Saltsjön, precis intill där Djurgårdsfärjans rutt går. Färjorna blir en första-parkett-plats att beskåda den spektakulära lossningen av bron från fartyget, så missa inte en tur eller två när det är dags. Färjorna avgår var 15-minut från Slussen och Djurgården och varje tur tar 300 personer.

Se aktuell tidtabell på sl.se och följ mediabevakningen för närmare detaljer kring när bron anländer.2020-01-15: Arbeten på kajen norr om Skeppsholmens färjeläge pågår. Det innebär att man inte kommer till färjeläget från Långa Raden och Svensksundsvägen utan man måste gå runt mot Kastellholmen och följa kajen därifrån för att komma till färjeläget.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilka Utbildningar Finns I Sundsvall?

Måste mån boka Gröna Lund i förväg?

Fri entré och fria åk till en helt ny, magisk vinterupplevelse. Måste förbokas innan besöket.
Visa hela svaret

Måste mån ha Grönan Live pass?

Få hem ett gåvobevis att ge bort! – Är du på jakt efter den perfekta presenten? Då har du hamnat helt rätt! Med Grönan Live-passet ger du bort minnen för livet med över 50 häftiga konsertupplevelser och alla danskvällar under hela sommarsäsongen 2022.

Entré från 16.30 varje konsert under hela sommaren Tillgång till alla konserter på Stora och Lilla Scen Tillgång till alla danskvällar

Obs! Grönan Live-passet är personligt och måste registreras på Mina Sidor för att kunna användas.

Grönan Live-passet gäller för en inpassering per konsert- eller danskväll i mån av plats. Observera att passet inte är giltigt de dagar då det inte är konsert- eller danskväll. Grönan Live-passet gäller för inpassering från kl.16.30 de dagar vi har för- och eftermiddagspass och från öppningsstart de dagar vi har öppet hela dagen. Entré gäller i mån av plats under konsert- eller danskvällar sommarsäsongen 2022. Gönan Live-passet garanterar inte plats till en specifik konsert – först till kvarn gäller. Tidigare köpta Gröna Kortet för 2020 omvandlas till Grönan Live-pass och är giltiga för konserterna 2022. Med Grönan Live-passet ingår inga åk i parken. Ditt gåvobevis skickas det hem till den adress du anger vid beställning med en estimerad leveranstid på 7-14 arbetsdagar. Fraktkostnad på 29 kr tillkommer.

Visa hela svaret

Vad får man inte ta in på Gröna Lund?

Även barnvagnar och rullstolar kontrolleras. och motsvarande Drönare, frisbees eller andra flygande föremål Sprayburkar Page 2 Pyroteknik Droger Vassa föremål, t ex sax, skruvmejsel eller motsvarande. Knivar, försvarsspray, laserpennor och andra föremål som är förbjuda att bära med sig enligt svensk lag.
Visa hela svaret

När är det minst folk på Grönan?

Vill man åka de stora berg-och-dalbanorna etc – välj en förmiddagstid. Vill man åka de lugnare attraktionerna – välj en kvällstid.
Visa hela svaret

Hur betalar man på SL båt?

Du kan blippa ditt gröna SL -kort ombord. Det funkar precis som med Access-kortet – du blippar kortet och får en pappersbiljett, som du sedan lämnar till besättningen när du går av båten.
Visa hela svaret

Vad kostar det att parkera utanför Gröna Lund?

Var kan jag parkera? Ändrad den: Tors, 13 Okt, 2022 at 4:12 E.M. Det finns många bra infartsparkeringar runtom Stockholm att stå på så att du slipper trassla inne i stan. Men vill du ändå in i smeten finns Apocas parkeringsanläggning Garnisonen (Linnégatan 87) som är beläget ett stenkast från Djurgårdsbron, ca 15 min promenad från Gröna Lund.Parkeringspriser för Gröna Lunds-besökare (de dagar då parken är öppen under sommarsäsong och Halloween) på parkeringsanläggningen Garnisonen är:

Vardagar kl 17–01: 50 kr. Helger kl 11–01: 100 kr. All övrig tid gäller parkeringsanläggningens ordinarie taxa,,

Använd dessa zonkoder vid parkeringsanläggningen: Apcoa Flow Zonkod: 34592 Easypark Zonkod: 3018

Hjälpte det här svaret? Ja Nej Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback. : Var kan jag parkera?
Visa hela svaret

När är det lugnt på Gröna Lund?

Välj mellan för- eller eftermiddagspass. – Med för- och eftermiddagspass får ni möjligheten att välja mellan ett fartfyllt dagsbesök eller ett intimt Gröna Lund på eftermiddags/kvällskvisten. Att vara uppe med tuppen har sina soliga fördelar men det är inte heller dumt att stanna senare på Grönan.
Visa hela svaret